OVER ONS


Dogsplash is een bad voor honds zwemplezier als aanvulling op een therapie of gewoon voor de fun.

Wij zijn zelf geen therapeuten geven ook geen behandeling, maar kunnen wel uw hond op een verantwoorde manier laten bewegen in warm (29C) chloorvrij water. 

Honden die als gevolg van een blessure of een operatie nog niet of weinig mogen lopen, mogen als ze rustig het water in- en uitgaan, vaak wel zwemmen zodra er geen sprake is van een open wond.

Door de opwaartse kracht van het water wordt het gewicht van de hond verminderd, waardoor de gewrichten niet of nauwelijks belast worden. Door te zwemmen worden bijna alle spieren van het lichaam gebruikt en worden ook hart en longen getraind. Het warme water zorgt ervoor dat de toevoer van bloed en zuurstof naar de spieren en gewrichten wordt vergroot. Door dit alles kunnen de behandel effecten toenemen en de hond sneller herstellen.    

In geval van een behandeling kunnen we contact opnemen met uw dierenarts of therapeut. Bij hen zullen we navraag doen waarop gelet moet worden en wat de belastbaarheid is van uw hond. Zo kunnen we samen werken aan herstel of pijnverlichting.


Let op: Zwemmen is geen vervanging van een bezoek aan dierenarts of therapeut; het is hooguit een aanvulling op een behandeling.

Daarnaast is zwemmen ook een veilige manier van bewegen voor honden, die hun energie op een leuke gezonde manier kwijt moeten. Het is een leuke afwisseling op de dagelijkse wandeling. En honden die ’s zomers graag zwemmen kunnen dit in de winterperiode blijven doen. Tevens geeft zwemmen een verbetering van kracht en conditie en kan evt. overgewicht verminderd worden of tegen gegaan.

Ontspannen zwemmen voor honden moet vooral gezien worden als plezier voor baas en hond en kan omschreven worden als vrij zwemmen. Doordat de hond in het water blijft en veel zwemt wordt de conditie sterk verbeterd; zwemmen kost nl. meer energie dan een flinke wandeling of lopen naast de fiets. (5 min.zwemmen staat gelijk aan 8 km. lopen.)   

Voor jonge honden, vanaf een leeftijd van 4 maanden, is het een vorm van watergewenning. Tijdens deze sessie wordt er op speelse wijze kennisgemaakt met het zwemmen.